Borlu Yalıtım Malzemeleri Yaşam Alanınızı Korur

Isı, ses ve yangın yalıtımında önemli bir unsur olan yalıtım malzemeleri doğal malzemelerden üretilmektedir.  Bor ve bor ürünlerinin katkısıyla daha da etkili bir kullanım alanına sahip olmakta selüloz ve bor karışımıyla oluşturulan borlu yalıtım malzemeleri uzun kullanım ömrü ile kapalı alanlarda yaygın olarak tercih edilmektedir. Doğayla uyumlu bir ürün olan ve güçlü ısı yalıtımı sayesinde ısı değişiminin önüne geçerek kapalı alanlarda enerji tasarrufu sağlayan borlu yalıtım malzemeleri; insan sağlığına hiçbir şekilde zarar vermez ve her türlü yüzeye kolaylıkla uygulanarak yaşam alanındaki konforu maksimum seviyeye ulaştırır. Bor ve bor içerikli yalıtım malzemeleri tasarruflu, dayanıklı ve güçlü bir yalıtım alanı oluşturulur.

Ses yalıtımında da önemli bir ham madde olan bor ve bor ürünleri; müzik stüdyoları, performans merkezleri vb. alanlarda iç mekanlardaki ses giriş – çıkışını ve dışarıdan gelen gürültüyü minimum seviyeye indirerek mekanları konforlu alanlara dönüştürür. Isı ve ses yalıtımının yanı sıra borun katkısıyla yangın yalıtımı da sağlayan bu malzemeler, olası yangın durumlarında mekânın oksijenle buluşmasını engelleyerek, alev oluşumunu geciktirir. Duman salınımını minimum seviyeye indirerek insan sağlığını tehdit eden gazların açığa çıkma süresini uzatır. Tekstil sanayisinde de yaygın olarak tercih edilen borlu yalıtım malzemeleri yanma ve patlama riski olan ürünlerle ilgili birçok sektörde kullanılmaktadır. Çevreye duyarlı, güven ve konfor sağlayan bor ve bor ürünleri içeren yalıtım malzemeleri, yaşam alanlarında kaliteyi en üst seviyeye taşımaktadır.

Uygun Maliyet, Yüksek Yalıtım

Düşük maliyetlerle uzun ömürlü bir kullanım sunan bor içerikli yalıtım malzemeleri tamamen doğal ürünlerden üretilmektedir. Borlu yalıtım malzemeleri toz, sıcak ve soğuk sudan etkilenmez. Böcek ve haşereler tarafından deforme edilemez. Kimyasal bir katkı maddesine sahip olmadığı için insanlarda kanserojen etkilerin oluşmasına izin vermez. Uzun ömürlü kullanım ile dayanıklı bir ürüne dönüşen borlu yalıtım malzemeleri zamanla bozulma göstermez, çürümez, küflenmez, korozyon ve paslanma yapmaz. Isı- ses ve yangın yalıtımını aynı anda sağlayarak güvenli, hesaplı ve konforlu bir yaşam alanı oluşturmaya yardımcı olur.

 

kaynakça :

http://www.etimaden.gov.tr/yalitim